جلسه اخلاق حاج اقا با موضوع غضب
بسم الله الرحمن الرحیم
93-8-27
یکی ازرذایل غضب است؛انسان ها از نظر غضب سه دسته هستند
-انسانهایی که خیلی غضب دارند از حدود شرع و عقل خارج می شوند غضب مذموم حالت درّندگی دارند فعاقبوا بمثل ما عاقبتم ….
- بعضی ها هم خیلی بی تفاوت هستند نعوذ بالله اگر کسی به ناموس؛کشور؛و دینش تعرض کند بی تفاوت است.متقابل غضب که تمام سستی و بی غیرتی و بی تفاوتی است.
-حد وسط شجاعت است از محدوده ی دین و شرع خارج نمی شود وَ اَن تَعفُوا خَیرٌ لَکُم لذا قرآن مکی فرماید :اِدفَع بِالتی هِی اَحسن روش اهل بیت علیهم السلام ما چنین بوده است.
استاد در این فراض از جلسه اخلاق اشاره ای فرمودند به سالروز شهادت امام سجّاد علیه السلام و به روایتی از بزرگواری وبرد باری ایشان نقل فرمودند.
راوی نقل می کند یک روز امام با اصحابش نشسته بودند یک وقت یکی از خویشاوندان امام به جمع آنها وارد شد از روی حسادت ویا بدبختی شروع کرد به امام نا سزا گفتن امام سکوت کردند اصحابش از این رفتار امام متعجب و نا راحت شدند که چرا امام با آن مرد برخورد نکردند ساعتی چند گذشت امام به اطرافیان فرمود حالا می خواهید ببینید من چگونه با او برخورد می کنم؟گفتند بله آقا, فرمودند بلند شوید و با من بیایید راوی می گوید دیدیم امام هنگام خروج این آیه را زمزمه می کند:…والکاظمین الغیظ والعافین عن الناس والله یحبّ المحسنین.
دیدیم حضرت نمی خواهد انتقام بگیرد. بالاخره آمد در خانه آن مرد را زد از ساکنان خانه یکی در را باز کرد امام سراغ آن مرد را گرفت وآن مرد بعد از چند لحظه دم در حاضر شد و دید امام با اصحابش آمده اند امام فرمودند :برادر شما آمدید و با الفاظ نا شایست ما را خطاب دادید اگر آن خلاف هایی که گفتید در من است خدا مرا اگر آن خلاف ها در شما است خدا شما را بیامرزد آن مرد مثل کسی که سواره بود پیاده شد و خودش را به پای امام انداخت و طلب عفوکرد امام خواستند فرو بردن خشم و غضب را عملا به یارانش نشان دهند .
قرآن می فرماید:ادفع بالتی هی احسن.بنابراین نجاست را با نجاست نمی توان پاک کرد
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم….
یاد داشت برداری توسط:مریم درستان